5 dôvodov, prečo si poriadiť toaletný stolík

Toaletné stolíky sú staré ako ľudstvo samo. Tento úžasný vynález však preslávila predovšetkým Madame de Pompadour, ktorá u nich dokonca prijímala svoje návštevy. Obľúbila si ich taktiež krásou zosnulá Marie Antoinetta alebo arcivojvodkyňa a kráľovná Mária Terézia.

Toaletné stolíky ponúkajú množstvo výhod.

Zatiaľ čo v minulosti boli toaletky pýchou a majetkom urodzených dám, dnes si ich výhody môže užívať každá z nás. Prečo si toaletný stolík pripísať na zoznam prianí? Prezradíme vám 5 dobrých dôvodov.

1. Konečne budete mať miesto sama pre seba

Mať svoj vlastný budoár alebo aspoň toaletný stolík, je úžasný pocit. Miesto, kde sa pohodlne nalíčite, v kľude vypijete šálku čaju alebo napíšete list kamarátke, je jednoducho k nezaplateniu.

Chcete sa cítiť ako ozajstná aristokratka? Poriaďte si model v klasickom štýle. Alebo radšej ako hviezda filmového plátna? Toaletný stolík á la Hollywood bude pre vás tým pravým.

Tip: Pre dokonalé aranžmá nezabudnite na stolík postaviť štýlovú šperkovnicu a vázu s kvetinami.

Vďaka toaletnému stolíku získate miesto sama pre seba.

2. Získate úložný priestor na viac

Dostatok miesta na všetky kozmetické potreby a úľavy je splnený sen. Do zásuviek diskrétne uložíte ošetrujúce krémy, hrebene i milostné listy, pomocou organizérov alebo dekoratívnych podnosov vystavíte parfumy a obľúbené šperky.

Tip: Ak má stolík slúžiť predovšetkým k ukladaniu, zvoľte model s viacerými zásuvkami.

Toaletný stolík ponúka úložný a odkladací priestor.

3. Väčší komfort pri skrášľovacích procedúrach

Toaletný stolík s osvetlením a dostatočne veľkým zrkadlom vám poskytne optimálne podmienky pre nanášanie make-upu. Líčenie v sede je na viac omnoho pohodlnejšie než v stoji. Ako náhle to raz vyskúšate, tento zážitok si budete chcieť zopakovať. Znovu a znovu…

Tip: Pri výbere stoličky k toaletnému stolíku pamätajte na to, že by mala ísť aspoň čiastočne zasunúť pod hranu stola. O pohodlné sedenie sa postará taktiež taburet.

4. Dodá interiéru šarm

Toaletný stolík je nie len praktickým, ale taktiež štýlovým interiérovým doplnkom. Ak si ho vyberiete s citom a ohľadom na celkové ladenie priestoru, bude v ňom onou pomyselnou čerešničkou na torte. Veľmi „chic“ sú napríklad originálne retro toaletky, stávkou na istotu je toaletný stolík v nadčasovom bielom prevedení.

Tip: V roli toaletky vám poslúži taktiež elegantný písací stôl alebo konzolový stolík. Stačí nad neho zavesiť zrkadlo a na hornú dosku postaviť lampičku.

Toaletný stolík skrášli interiér.

5. Ranné šľachtenie bez stresu

Tlačenice pred dvermi kúpeľne do predstavy o ráne plnom pohody a harmónie príliš nezapadá. Toaletný stolík umiestnený v šatni, spálni alebo predsieni tak môže výrazne prispieť k hladkému priebehu vašich skrášľovacích rituálov.

Toaletný stolík - prežitok, či pôžitok?

Toaletný stolík má navzdory svojej dlhej histórii stále čo ponúknuť. Rovnako ako kedysi aj v dnešnej dobe je symbolom noblesy, luxusu a vyberaného vkusu. A nemusíte byť ani beauty blogerka, aby ste dokázala náležite oceniť všetky jeho prednosti. Obzvlášť, keď vás od vášho vysneného kúska delí jen pár kliknutí

Pokiaľ už doma svoj toaletný stolík máte, napíšte nám do komentára, pri akej príležitosti ho najradšej využívate.

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste