8 najlepších trendov do detskej izby. Zvieracie motívy vedú!

Popusťte uzdu svojmu vnútornému dizajnu a vytvorte svojím deťom kúzelnú izbičku. Pri zariaďovaní detskej izby využite naplno svoju predstavivosť a kreativitu. Nezabudnite, ale taktiež na to, aby bola izbička útulná a praktická. Aké trendy hýbu svetom detských izieb?

Zvieracie motívy v hlavnej úlohe

čo frčí v dizajne detských izieb práve teraz?

Bez ohľadu na vek je dôležité, aby ste interiér spálne milovali. To, ako spálňa, vo vašom prípade detská izba vypadá, určuje, ako sa v nej bude dieťa cítiť, ako naňho bude izba pôsobiť, akú náladu vyvolá, ako sa v ňom bude spať, ale taktiež hrať a učiť sa. Neutrálne béžové a šedé farby v súčasnosti vystriedali pestré vzory. Objavujú sa i tematicky ladené izby alebo inšpirácie v ekologickom prístupe.

1. Žiadne neutrálne farby

Podľa dizajnérov by mala byť izbička plná vzorov. Viac než 10 rokov sa na výslní hriali neutrálne farby ktoré nepohoršia ani nenadchnú. V súčasnej dobe sa z hľadiska farebných trendov v detských izbách objavujú odvážne farby a vzory. Vzor pritom nemusí byť len jeden, ale môže ich byť hneď niekoľko. Kombináciou niekoľkých vzorov a farieb vytvoríte eklektickú a inšpiratívnu detskú izbu.

V čele pozornosti stoja štýlové tapety do detskej izby, na ktorých môžu byť zvieratká z Afriky, ale taktiež kvietky, geometrické tvary alebo neónové farby. Trendy v maľbe detských izieb sa prikláňa k svetlým a pastelovým farbám, ale taktiež k výrazným odtieňom. Čo trebárs levanduľová alebo ohnivé odtiene rúžovej? Sýte farby dodajú detskej izbe nádych hravosti a zábavy.

2. Zvieratká na každom kroku

Premeňte detskú izbu v nespútanú divočinu. Ako doplnky zvoľte zvieratká. K dostaniu sú tapety na stenu so zvieratkami, ktoré rozveselia detskú izbu. Zvieracie motívy sa môžu objaviť i na doplnkoch. Trebárs na obliečkach, vankúšoch a kusových kobercoch. Nemusí ísť pritom o konkrétne zvieratká. Vsaďte trebárs na zvieracie vzory:

  • Čiernobiele pruhy zebry
  • Čierne a oranžové pruhy tigra,
  • kockovanú žirafu,
  • šupinatého krokodíla,
  • farebné pierka papagájov.

K dostaniu sú taktiež dekoratívne vankúše v tvare zvierat, ktoré skvelo doplnia sedací vak alebo odpočinkovú pohovku.

Zvieratká rozveselia detskú izbu

3. Kreatívne rozdelenie izby

Nie každá rodina s viacerými deťmi si môže dovoliť bývanie v byte, v ktorom bude mať každé dieťa svoju izbu. Preto je v centre pozornosti čo najkreatívnejšie a najefektívnejšie rozdelenie jednej miestnosti na dve. Miesto deliacich priečok sa používajú trebárs skrine alebo regály. Obľúbené sú i japonské posuvné steny, závesy nebo posuvné sklenené steny.

4. Originálne poňatie detského umenia

V žiadnej detskej izbe by nemalo chýbať „výstavné“ miesto na kresby a výrobky detí. Najčastejšie sa namaľované obrázky pripevňujú na korkovú nástenku. Skúste ale detské umenie vystaviť aj inak. Skvelo vyzerá čierna magnetická tabuľa na stene, na ktorú obrázok povesíte. Na viac na ňu deti môžu kresliť. Alebo skúste medzi dva klince natiahnuť prírodný špagát a obrázky na špagát pripevniť kolíčkami na bielizeň.

Originálne bude vyzerať špagátová pavučina v ráme obrazu. Skvelá nástenka pre vystavenie detských kresbičiek. V poslednej dobe si rodičia nechávajú detské kresby tlačiť aj na textil. Čo tak obliečky alebo obliečka na vankúš s potlačou umeleckého dielka vášho malého?

Nástenka z prírodnej šnúrky

5. Závesné kreslá a hojdačky

Ohromným trendom poslednej doby sú závesné hojdačky a kreslá. Vypadajú super cool a na viac zapôsobia nie len na deti, ale taktiež na ich kamarátov. Užijú si s nimi neskutočnú zábavu. Dôležitá je však bezpečná inštalácia. Strop musí byť vhodný pre vŕtanie potrebného kovania a hlavne musí uniesť obrovskú záťaž.

6. Detská izba v duchu ekológie

Šetrenie, recyklácia a zodpovedné chovanie k našej planéte. I v tomto duchu sa teraz zariaďujú detské izby. Kusové koberce a obliečky vyberajte z eko bavlny alebo bambusu. Za najzdravší detský nábytok platí ten z masívu. Pozerajte sa po drevenom nábytku, ktorý sa vyrába z dreva pochádzajúceho zo šetrne obhospodarovaných lesov. Obvykle má certifikáciu FSC.

Izbičku môžete vybaviť i ratanovým nábytkom alebo úložnými boxmi z morskej trávy. Viete, že i starý nábytok urobí veľa parády? Stačí mu len dať nový kabátik. Skúste trebárs starú drevenú komódu natrieť výraznou modrou alebo žltou farbou. Starší čalúnený taburet odneste k čalúnnikovi a nechajte ich potiahnuť novou látkou.

Drevená detská posteľ s úložnými priestormi v tvare domčeku

7. Izbička, ktorá v tme žiari

Po zhasnutí svetiel sa môže izbička premeniť v nočné kráľovstvo. Vyzdobte steny a strop fluorescenčnými lepiacimi hviezdami, kvetinami, zvieratkami alebo planétami. K dostaniu sú i obliečky s fluorescenčnou potlačou. Pres deň je fluorescenčná farba nenápadná, ale ako náhle sa zo tmie, rozžiari sa zelenou, modrou alebo rúžovou farbou. Mnohé deti, ktoré majú problém so zaspávaním po tme, tieto svietiace doplnky ukľudňujú.

8. Palandy, s ktorými ušetríte miesto

Pokiaľ máte dve deti alebo u vás často prespávajú ich kamaráti, rozhodne oceníte poschodovú palandu. Najväčšou výhodou tejto postele do detskej izby je šetrenie priestoru. K dostaniu sú palandy s rebríkmi i schodmi. Preto vyberajte podľa toho, ako staré deti máte. Pri výbere si zistite, či je možné meniť umiestnenie schodíkov. Obvykle je možné ich mať napravo i naľavo.

Detská palanda s rebríkom z masívu borovice

Praktickou vychytávkou pre palandy sú závesné vrecká a organizéry, kde si deti môžu uložiť trebárs knihu, baterku, plyšové hračky alebo iné hračky. Najmä dievčatá sa zamilujú do záclonových závesov, ktoré zakrývajú spodnú posteľ. Závesy môžete pripevniť buď pomocou háčikov, alebo ich nasadiť na napínaciu tyč.

Obľúbené sú taktiež vyvýšené postele do detskej izby, ktoré efektívne kombinujú priestor na spanie, ale taktiež na učenie alebo ukladanie vecí. Kompaktný systém zahrňuje ako spaciu plochu, tak trebárs PC stôl so zásuvkami a skrinkami. Niekedy sa pod ložnou plochou nachádza celá rada skriniek, ktoré pojmú nie len oblečenie, ale taktiež učebnice, hračky a potreby na maľovanie.

Súvisiace produkty

Prečítajte si tiež

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste