Ako si zariadiť bývanie rýchlo, štýlovo a lacno?

To je zrejme heslo väčšiny mladých rodín. Naši mladí hostitelia si s výzvou poradili a upravili bývanie tak, aby ho opticky zväčšili, získali tak dojem priestrannejšej domácnosti.

Spálňa v provensálskom štýle

Vstup s obývacou izbou musia ladiť!

Hneď pri vstupných dverách namiesto zvyčajnej zostavy postavili drevenú debnu na obuv, doplnenú pohodlným vankúšovým sedením. Na opačnú stranu prichytili do steny len háčiky na zavesenie odevov. Svetlé textílie na vankúšoch, steny v kombinácii teplých pastelových tónov, podlahové laminátové prepojenie s obývacou izbou bez dverí a prahu urobili svoje. Vzdušnosť a prehľadnosť sa prelínajú aj s vedľajšími miestnosťami. Majitelia použili rovnaké farebné odtiene a princípy jednoduchosti - vyhli sa množstvu nábytku, použili kombináciu svetlého dreva a bieleho laku na zariadenie, biely poťah sedačky aj kresiel. Pod televízorom len nízka skrinka. Nezabudli na flexibilitu nábytku – sedačka je rozkladacia a kresielko v pracovnom kúte mobilné, je možné ho presunúť ku sedačke. Podľa potreby je možné manipulovať s plastovými kontajnermi vsadenými do komody.

Vzdušne a jednoducho zariadená obývacia izba

Pracovný kút nesmie chýbať

Majitelia si v obývacej izbe vymedzili pri okne aj pracovný kút, počítačový stôl aj kresielko k nemu sú mobilné. Ladia s ostatným nábytkom do bielej a svojou veľkosťou a tvarom nepohlcujú celý priestor. Hoci by atmosféru bytu krásne doplnili závesy, domáca pani zvolila ešte jednu variantu – textilné rímske roletky. Okno je trojdielne, takže roletky sú kvôli praktickosti používané hneď dvoje, jedna zakrýva dve tretiny okna, druhá zostávajúcu tretinu. A opäť biela textília – prevzdušní a zároveň prírodným materiálom zahreje priestor. Mladí hostitelia nepotrebovali žiadnu špeciálnu konštrukciu na zavesenie tieniaceho textilu. Jednoducho ukotvili priamo do okenného rámu háčiky, na ktorých roletky visia.

Minimalizmus sa preniesol aj do pracovného kúta

Zachutí aj v malej kuchynke

Domáca pani nám prezradila, že zatiaľ, čo čaká na spodné skrinky s dvierkami zo svetlého dreva, stihla už priestor prispôsobiť tak, aby si v pokoji uvarili a najedli sa. S pomocou dvoch bielych políc namiesto horných skriniek pôsobivého náteru pastelovej steny a vysokého jedálenského sedenia, majiteľka vykúzlila príjemné útočisko pre hladné brušká. Nechýbajú ani praktické doplnky na zavesenie potrebného kuchynského náradia. Keďže okná tiež čakajú na výmenu, zatiaľ ich čiastočne zakryla závesmi – aby nezaplnila priestor zvolila ľahké priesvitné textílie vo svetlošedom odtieni, ktorý ladí s novým obkladom nad pracovnou doskou.

Kuchyňa v rustikálnom štýle

Prečítajte si tiež

  • Ako usporiadať miestnosť?
    2023-01-13 734

    Ako navrhnúť dispozíciu domu, ktorá umožní využívať každú časť obytného priestoru skutočne, ktorá nevytvára hluché miesta a miestnosti orientuje správne vzhľadom na svetové strany?

  • Ako vybrať koberec?
    2022-11-23 504

    Skúsme sa spoločne pozrieť na to, ako oživiť podlahu. V súčasnej dobe sú celoplošné koberce na ústupe, ale o to väčšej popularite sa tešia solitérne kusy.

  • Jedálenský stôl – ako vybrať správny rozmer
    2023-01-10 3482

    Ako spolu súvisia „ideálne miery” a pohoda pri stole? Možno viac, než si myslíte. Zistite, na čo si dať pri výbere jedálenského stola pozor.

  • Skrine, ako na ne?
    2022-12-06 657

    Zamysleli ste sa už nad tým, či sú pre vás lepšie vstavané skrine alebo klasické samostatne stojace?

  • Reklama na ticho: ako odhlučniť byt
    2022-11-11 747

    Deptá vás rámus? Váš domov potrebuje rýchlu odhlučňovaciu kúru. Zabudnite na pláta od vajec. Vyskúšajte jednoduché triky, ktoré fungujú.

  • Premeny v kúpeľni
    2023-01-06 490

    Obvyklá biela, klasické zásuvky a poličky dávno nábytku v kúpeľni nevládnu. Skrinky nekompromisne strácajú vlastnú tvár a nechávajú sa unášať na vlnách trendu pre obývacie izby a kuchynský nábytok.

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste