Objavte 4 veci, ktoré nesmú chýbať v štýlovej pánskej kancelárii

Čo všetko by mala vyžarovať správna domáca kancelária? Najmä podnety pre skvelý pracovný výkon. Mala by však pôsobiť tiež pohodlne a ponúkať pokojný priestor pre prácu. Menej je niekedy viac a preto by ste to v pánskej kancelárii nemali preháňať so zdobením. Vsaďte na jednoduchosť a účelnosť, ale vyhnite sa strohosti a neosobnosti. Ako štýlovo zariadiť pracovňu?

Pánska pracovňa, ktorá má štýl

Aký význam má pre muža vlastná kancelária?

Pre väčšinu mužov je kancelária niečo ako ich jaskyňa, ktorá má inšpirovať, pobaviť, upokojiť, ale tiež urobiť dojem na ostatných. Pánska kancelária je priestor, o ktorý sa muž nemusí deliť. Pri maľovaní a dekorovaní sa nemusí radiť so svojou polovičkou o farbách a ďalších drobnostiach. Ide jednoducho o miesto, ktoré je plné slobody a zodpovedá predstavám muža.

Dizajnové prvky, ktoré hrajú v kancelárii pre muža prim

Pánska kancelária je o koži, tabaku, športe a alkohole. To je podstata toho, čo mužom zvyčajne imponuje. Každý má však predstavy o svojom súkromnom kráľovstve iné. Niekto preferuje gentlemanský štýl, ktorému kraľujú drevené obklady, veľký, ťažký a masívny nábytok vrátane zaoblených stoličiek a kresiel. Iný dá prednosť minimalizmu a modernému dizajnu, ktorý stavia na strohých a čistých líniách, lesklých či matných povrchoch, krémových, bielych a svetlých farbách a laminátovom materiáli.

Bez ohľadu na to, aký štýl preferujete, existuje niekoľko základných kusov nábytku a ďalšieho vybavenia, ktoré by jednoducho v pánskej kancelárii nemali chýbať.

1. Dáte si pohárik?

V žiadnej pánskej pracovni by nemal chýbať bar. Podľa štýlu si zvoľte, či dáte prednosť barovej skrinke alebo odkladaciemu stolíku.

Barová skrinka môže stáť na podlahe, ale tiež sa pripevňuje na stenu. Jej výhodou sú zásuvky a poličky, schované za dvierkami, v ktorých majú svoje miesto poháriky, fľaše, miešadlá a obrúsky. Pokiaľ si potrpíte na štýl, obstarajte si presklený bar, ktorý hosťom ukáže, aké nápoje podráždia ich chuťové bunky. Barové skrinky sa zvyčajne hodia do klasicky zariadených pracovní.

Pokiaľ preferujete minimalizmus a účelnosť, zvoľte odkladací stolík. Všetky ingrediencie máte poruke. Stolík navyše jednoducho premiestnite. Zatiaľ čo ste v kancelárii sami, môže stáť v rohu miestnosti. Keď príde návšteva, postavte ho do odpočinkovej zóny s kreslami a pohovkou.

Prečo je bar obľúbenou súčasťou pánskej kancelárie?

  • Môžete pohostiť svojich kolegov a priateľov a urobiť si štýlovú prestávku počas zdĺhavého rokovania.
  • Nie je nič lepšie ako si po práci dopriať relax. Dajte si pohárik, pustite si obľúbenú hudbu a uvoľnite sa.
  • Bar je okrem iného estetickým doplnkom, ktorý pracovni prepožičiava určitú atmosféru a štýl.

Bar dodá pracovni štýl

2. Luxus v podobe kože

Vybavte svoju kanceláriu koženým nábytkom. Pokiaľ vám finančná situácia neumožňuje obstaranie pravej kože, sú v ponuke verné imitácie v podobe koženky či eko kože. Prečo mať v kancelárii kožený nábytok? Najmä kvôli jeho pohodliu, dlhej životnosti a neobyčajne luxusnému vzhľadu. Okrem toho koža príjemne vonia a tak podčiarkne linku pánskej pracovne.

 Dominantným nábytkom kancelárie je samozrejme pracovný stôl a stolička. Nechcite však obyčajnú pracovnú stoličku. Chcite luxusné kožené kancelárske kreslo. Výhodou kože je skvelá priedušnosť. Tiež je príjemná na dotyk, takže si bude rozumieť s vašou pokožkou. Kožené kancelárske kreslo vám ponúkne najluxusnejšie sedenie.

Kožené kreslo pre najluxusnejšie sedenie

Koža sa môže objaviť tiež v odpočinkovej časti kancelárie. Ku konferenčnému stolíku si zaobstarajte koženú sedačku alebo aspoň sedačku z eko kože. Výhodou eko kože je bohatá ponuka farebného spracovania. Zatiaľ čo pravá koža je dostupná najčastejšie v hnedých odtieňoch, eko koža môže byť červená, zelená, modrá, žltá... Vďaka tomu môžete zo sedačky urobiť solitéra miestnosti.

3. Nezabudnite oddychovať

Oddych do domácej pracovne patrí. Pokiaľ vám to priestor nedovoľuje, vyčleňte si v kancelárii časť, kde si umiestnite pohodlnú leňošku. Na tomto ergonomicky tvarovanom lehátku si oddýchne vaša hlava, chrbát, nohy aj oblasť panvy. Ideálne bude, pokiaľ z leňošky uvidíte von do prírody. Aj pár minút relaxácie osvieži vaše mozgové závity. A kto vie? Napríklad sa počas chvíľky dostavia drahocenné nápady, nad ktorými celý deň dumáte.

Práca a oddych idú ruka v ruke

4. Umenie povznáša ducha

Pri otázke, ako zariadiť kanceláriu, by ste nemali zabúdať na drobné dekorácie, ktoré podčiarknu pánsky štýl. Každý muž má o doplnkoch inú predstavu. Na čom sa ale zhodnú? Že by ich nemalo byť mnoho. Zvyčajne si páni nepotrpia na veci, ktoré sú len lapačmi prachu. Preto medzi ideálne doplnky patria predovšetkým obrazy. Zvoliť môžete olej na plátne vo výraznom ráme, ale tiež ľahkú abstraktnú grafiku. Štýlovo budú vyzerať aj dobové plagáty.

Kancelárske doplnky môžu odrážať vaše záľuby. Vystavte si trofeje za športové výkony, dres podpísaný vašim obľúbeným športovcom, skateboard alebo vašu prvú gitaru.

Dajte priestor umeniu

O zariaďovaní kancelárie všeobecne

Atmosféru kancelárie výrazne podčiarkujú farby. Tmavšie farby pôsobia konzervatívnejším dojmom, svetlé sú decentné. Zaujíma vás, ako zariadiť malú kanceláriu? Vsaďte na minimalizmus, úsporný nábytok a najmä na svetlé farby. Pokiaľ máte zamestnanie, ktoré si žiada kreatívneho ducha, rozhodnite sa pre teplé farby, akými sú žltá alebo oranžová.

Ak si zvolíte kanceláriu v tmavých farbách, bude nesmierne dôležité pochmúrnosť rozbiť výraznejšími prvkami. Doplnková farba môže byť zlatá a strieborná, ale tiež iné farby v krikľavých odtieňoch. Naopak vo svetlo ladených kanceláriách perfektne vyniknú tmavé doplnkové farby.

Vedeli ste, že na koncentráciu má vplyv poriadok? Preto by vám v kancelárii nemal chýbať kancelársky stôl s úložnými priestormi v podobe zásuviek a skriniek. Samozrejmosťou je dostatok regálov a skríň. Pokiaľ chcete mať v kancelárii upratané a čisto, vsaďte na nábytok s dvierkami. Všetky dokumenty budú schované a nebudú pôsobiť ako neporiadok. Aby však kancelária nepôsobila príliš sterilným prostredím, dajte si do otvorených políc obľúbené knihy, nenáročné zelené rastliny, medzi ktoré patrí napríklad tučnolist alebo vsaďte na obľúbené fotografie v rámčeku.

Súvisiace produkty

Prečítajte si tiež

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste