Premeny v kúpeľni

Kúpeľňu už vnímame ako plnohodnotnú miestnosť interiéru a rovnocennou partnerkou jeho obytných častí. Hranice dizajnu a funkčnosti jej zariadenia sa posunuli. Skrinky do kúpeľne sa čím ďalej častejšie podobajú tým z obývacej izby alebo kuchyne. Ďalším dôvodom ich rovnoprávneho postavenia je stále obľúbenejšie dispozičné prelínanie jednotlivých miestností. Nevyhýba sa mu ani kúpeľňa, ktorá zrazu tvorí spoločný priestor so spálňou.

Dizajnová kúpeľňa kombinujúca čistú bielu s veľkoformátovým betónovým obkladom

Vzhľad obývacej izby

Neutíchajúce minimalistické trendy odľahčili priestor pod umývadlom, ktorý bol donedávna ťažiskom úložného miesta v kúpeľni. Ten sa presunul vedľa umývadiel, ale aj na doposiaľ nevyužité steny v podobe závesných skriniek neobmedzených rozmerov. Pod umývadlami zostávajú skrinky s minimálnou výškou zásadne bez nožičiek. Výrazne sa rozšírila škála povrchových materiálov a farebných prevedení. Tá môže esteticky a štýlovo zjednotiť nábytok kúpeľne s ostatným interiérom. Prevládajúcim materiálom sú drevené dýhy a ich laminátové imitácie. Z drevín si prvenstvo udržiavajú exotické s výraznou textúrou, v tesnom závese s dubovým drevom. Efektným oživením matných drevených plôch sú jednofarebné lakované povrchy. Nájdete ich na čelách zásuviek a dvierok. Budete in, keď vsadíte na čiernu alebo bordovú.

Teplé farby spríjemnia pobyt v kúpeľni

Kuchynská praktickosť

Novodobé kúpeľne nevsádzajú len na vzhľad. Za peknou tvárou sa skrýva maximálna funkčnosť a komfort. Od kuchynských skriniek si osvojili ideu praktických výsuvov. Ich pozitíva sú jednoduché otváranie, dobrá prehľadnosť uložených vecí a z toho vyplývajúcou jednoduchou manipuláciou s nimi. Poriadok zaručí vnútorné členenie miesta. Klasické otváranie s úchytkami sa so svojim monopolným postavením podelilo so skrytými verziami. Tie sa objavujú v podobe zrezanej hrany dvierok pod stupňovým uhlom. Dvierka sa otvárajú jemným pritlačením. Priznaným úchytom dominuje subtílnosť, jednoduchý tvar a matné povrchové úpravy. Montujú sa na zrezanú hornú hranu dvierok alebo štandardne na čelo dvierok. K výsuvným a otváracím dvierkam si vyšliapali cestu aj posuvy. Na umývadlových a samostatných kúpeľňových skrinkách majú podobu posuvných dvierok alebo rolovacích roletiek. Zrkadlové skrinky disponujú posuvnými zrkadlami.

Kúpeľňové skrinky sú vhodné do vlhkých priestorov

Tendencie k prehľadnosti a rýchlej dostupnosti aj tých najmenších kúpeľňových drobností priniesli nenápadné riešenia ich umiestnenia. Hygienické obrúsky sa ponúkajú z dvierok skrinky, bez toho, aby sa dvierka museli otvárať. A tajne skrytý make up alebo elektronické zásuvky sú po ruke jednoduchým vyklopením zrkadlovej poličky.

Štýlová kúpeľňa s dreveným obkladom a kamennou vaňou

Veľkoformátový obklad s mramorovým designom

Dve umývadlá uvíta každá viacčlenná rodina

Minimalistická kúpeľňová zostava

Biela farba a zaoblené tvary dodajú kúpeľni eleganciu

Prírodné dekory sa hodia aj do kúpeľne

Štýlový obklad múru v moderne zariadenej kúpeľni

Menej je niekedy viac - všetko potrebné k očiste ihneď po ruke

Ani v kúpeľni sa nemusíte báť kontrastov

Moderná kúpeľňa s dlažbou aj obkladmi v rovnakom kamennom dekore

Presklený sprchovací kút opticky nezmenšuje priestor

Prečítajte si tiež

  • Vyberte si tu pravú kuchyňu
    2023-01-04 993

    Predstava každej ženy o vlastnej domácnosti väčšinou začína a končí kuchyňou. Je jej kráľovstvom, v ktorom nielen vládne, ale aj rozdáva svojim najbližším.

  • Ako vybrať koberec?
    2022-11-23 495

    Skúsme sa spoločne pozrieť na to, ako oživiť podlahu. V súčasnej dobe sú celoplošné koberce na ústupe, ale o to väčšej popularite sa tešia solitérne kusy.

  • Reklama na ticho: ako odhlučniť byt
    2022-11-11 733

    Deptá vás rámus? Váš domov potrebuje rýchlu odhlučňovaciu kúru. Zabudnite na pláta od vajec. Vyskúšajte jednoduché triky, ktoré fungujú.

  • Predsieň - alebo vstupný priestor do domova
    2022-11-14 430

    Predsieň je taká podaná pozvánka a tá by mala byť vkusná, aby sa náš hosť tešil, čo príde ďalej. Čím teda dosiahneme vytúženého stavu?

  • 5 dôvodov, prečo si poriadiť toaletný stolík
    2022-06-28 571

    Toaletný stolík je štýlovou a na viac rýdzo dievčenskou záležitosťou. Nie je teda divu, že o ňom sníva každá z nás. Prezradíme vám, prečo si ju pripísať na zoznam prianí.

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste