Spálňa podľa Vasati

Budíte sa ráno unavení a nevyspaní? Vinníkom dlhšie pretrvávajúcich problémov tohto druhu môže byť vaša spálňa. 15 nasledujúcich rád vám možno pomôže odhaliť jej skryté nedostatky.

Spálňa podľa Vasati

  1. Zamyslite sa nad tým, koľko času strávite v obývacej izbe a koľko v spálni. Nakoľko v posteli prežije človek asi tretinu svojho života, spálňa by nemala byť najmenšia miestnosť vášho príbytku.

  2. Pamätajte si, že počas spánku spotrebuje dospelá osoba 15–20 m³ vzduchu. Miestnosť pre dve spiace osoby by mala mať pri svetlej výške 2,6 m plochu aspoň 20 m2.

  3. Veľmi dôležité je intenzívne vetranie. Prívod kyslíka zabraňuje vzniku pár a ich kondenzovanie na povrchu múru, čo následne môže spôsobiť vznik plesní.

  4. Nerobte si zo spálne sklad! Zariaďte ho nevyhnutným nábytkom a smelo sa zbavte všetkého, čo dávno nepoužívate. Platí to hlavne pre oblečenie, ktoré sa hromadí v šatníkových skriniach a zaberá drahocenný odkladací priestor.

  5. Pokiaľ si môžete zvoliť orientáciu spálne, vyberte si juh. Podľa učenia Vasati je to pre túto miestnosť optimálna svetová strana, ktorá podporuje zdravie. Pre detskú izbu je však najvhodnejšia západná zóna.

  6. Spálňa orientovaná na juhozápad nie je príliš vhodným riešením. Spôsobuje totiž vznik konfliktov a hádok. Severná strana zasa prináša spiacemu nepokoj a finančné straty.

  7. Dvere do spálne by nemali smerovať na juh. Ideálne je, keď má miestnosť malé okno orientované na sever alebo na východ. Strop by mal byť rovnobežný s podlahou, bez sklonu.

  8. Posteľ situujte tak, aby k nej bol z každého miesta bezproblémový prístup. Nemala by sa opierať o severný ani východný múr. Nohy spiaceho by nemali smerovať ku dverám.

  9. Podľa Vasati je zdravé spať hlavou na juh. Naša planéta má rovnako ako ľudské telo magnetickú povahu. Človek má severný magnetický pól na hlave. Keď vaša hlava pri spánku smeruje na sever, so zemským severným pólom pôsobia na seba odpudivo. Má to negatívny vplyv na krvný obeh a kvalitu spánku.

  10. Ten, kto spí hlavou na východ, podporuje svoj duchovný život a rozvoj vedomostí, západ ovplyvňuje bohatstvo a uznanie.

  11. Pretože je spálňa miesto odpočinku a regenerácie, vyberajte do nej upokojujúce farby. Platí to o stenách, textíliách, podlahe i zariadení spálne.

  12. Na kvalite spánku sa veľkou mierou podieľa posteľ. Najvhodnejšia je z dreva, podľa možností bez chemických úprav. Výhodou chemicky neupraveného materiálu je, že dokáže do istej miery organizmus ochrániť pred elektromagnetickým žiarením, rádioaktivitou a pôsobením geopatogénnej zóny.

  13. Posteľ vyrobená z modrínu podporuje múdrosť, vitalitu a istotu. Smreková posteľ upokojuje, prináša odpočinok a harmóniu. Borovica znamená nový začiatok a šťastie, breza podporuje kreativitu, bezstarostnosť a zmeny.

  14. Prírodným materiálom dajte prednosť pri ostatnom príslušenstve. Stredne tvrdý matrac by mal byť prírodný napríklad z kokosových vlákien. Zvoľte posteľnú bielizeň z ľanu, bavlny prípadne hodvábu. Nepodceňujte ani výber podlahy. Ideálne sú prírodné materiály teplé na dotyk – drevo, korok alebo vlnený koberec.

  15. Steny sa dajú pretrieť, posteľ presunúť, ale okno alebo dvere na inú stenu nadáte. Mnohé energetické poruchy sa však dajú zmierniť alebo dokonca odstrániť použitím Vasati jantier. Každá jantra patrí ku jednej z deviatich planét a každá planéta ovláda istú svetovú stranu. Keď konzultáciou s odborníkom zistíte nedostatok na materiálnej úrovni, použite jantru, ktorá pomôže posilniť účinok oslabenej planéty a tým aj svetovej strany.

Vasati jantra

Vplyv farieb zo svetelného spektra

  • Fialová: stimuluje duševnú koncentráciu a regeneráciu
  • Modrá: prináša pokoj, vyrovnanosť, zmierňuje bolesti a stres, uvoľňuje napätie, znižuje krvný tlak
  • Zelená: priaznivo pôsobí na telesnú a duševnú harmóniu a na metabolizmus
  • Oranžová: dodáva energiu pri telesnej námahe, pôsobí proti strate sily a depresiám
  • Červená: má stimulačné účinky na krvný obeh, extrémne podporuje špičkové výkony

Čomu sa vyhnúť?

  • Neberte si do postele žiadnu prácu. V spálni by ste nemali sledovať televíziu ani pracovať alebo študovať. Počítač, televízor a dokonca aj digitálny budík na nočnom stolíku sú nositeľmi elektrosmogu.

  • Nebezpečné sú aj geopatogénne zóny a ich križovatky. Optimálne miesto pre vašu posteľ s ohľadom na tektonické poruchy či toky spodných vôd vám pomôže nájsť skúsený psychotronik.

  • Posteľ s kovovou konštrukciou, dokonca aj matrace s kovovými pružinami alebo kovové rošty môžu okolo postele vytvoriť nezdravé magnetické pole.

Súvisiace produkty

Prečítajte si tiež

  • Ustlané na matraci
    2023-01-31 323

    Pre regeneráciu organizmu je mnoho dôležitejšia kvalita spánku než jeho kvantita. Vyberte si preto správny matrac, pretože na akom matraci si usteliete, tak budete spať.

  • Reklama na ticho: ako odhlučniť byt
    2022-11-11 748

    Deptá vás rámus? Váš domov potrebuje rýchlu odhlučňovaciu kúru. Zabudnite na pláta od vajec. Vyskúšajte jednoduché triky, ktoré fungujú.

  • Zdravé bývanie! Alebo bývajte podľa Vasati
    2023-01-27 283

    Ako videli bývanie starí Védovia? Tu sú odporúčania vychádzajúce z tejto starovekej filozofie.

  • 5 rád ako zariadiť ideálnu spálňu
    2023-06-09 1443

    Pre kvalitný spánok a regeneráciu organizmu je mimo iné rozhodujúcim prvkom samotná spálňa. Ako ju zariadiť? Nasledujte našich 5 múdrych rád.

  • Bez čoho sa spálňa nezaobíde
    2022-11-07 733

    Najintímnejšia miestnosť v dome alebo byte musí umožniť odpočinok po rušnom dni, očistný spánok či vášnivé objatia v atmosfére, ktorá korešponduje s osobnosťami jej obyvateľov.

  • Vasati: Aby sa nám dobre žilo!
    2023-05-19 167

    Tak túto skytnú túžbu nosí v podvedomí určite každý z nás. Verte alebo nie, aj bývaním sa dá pomôcť k jej naplneniu. Hovorí vám niečo indické učenie vasati?

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste