Úložné priestory v spálni

Tak ako sa vy v spálni ukladáte na spánok, potrebuje svoje miesto tiež bielizeň a drobnosti, ktoré vás obklopujú. Oblečenie, bielizeň, periny, vankúše a knihy sú spoločníci, s ktorými sa delíte o priestor vašej spálne. Ukrývajú sa v skriniach, komorách, nočných stolíkoch alebo sú vystavené na obdiv v otvorených policiach či na vešiakoch.

Dostatok úložných priestorov v spálni je nevyhnutnosť

Šaty

Ich hlavným útočiskom sú šatníkové skrine, vstavané alebo samostatné. Hlavne tie zhotovené na mieru sa vyznačujú neobmedzenou variabilitou. Nielen čo sa týka vzhľadu a tvarov, ale aj vnútorným vybavením, ktoré volíte podľa potrieb. Zatiaľ čo samostatné skrine ponúkajú len klasické zásuvky, police a vešiakové tyče, vstavané môžete zariadiť špeciálnym úložným systémom. Stojan na sezónnu obuv, vešiaky na nohavice, kravaty alebo šperkovnice pomôžu dosiahnuť väčší poriadok. Menšie kusy bielizne uskladníte v komorách. Jednoduchý prístup a prehľad ponúkajú zásuvky. O rýchlosť odloženia práve vyzlečeného šatstva sa postará strážca poriadku – nemý sluha. Pokiaľ vám to umožní výška priestoru pod posteľou, vybavte si odkladacie diely kolieskami. Manipulácia s nimi bude jednoduchšia.

Účelnosť šatníkovej skrine zvýši šuplíky a zrkadlo

Knihy

Ak ste vášnivým čitateľom a knihy sú neodmysliteľnou súčasťou vášho života, venujte im priestor v spálni. Otvorené police im ho radi poskytnú. Montované, zavesené na stene alebo umiestnené na zemi môžu spestriť holú stenu alebo prázdny kút miestnosti. Uzda sa fantázii nekladie, môžete zapustiť murované či sadrokartónové police. Keď to veľkosť spálne umožňuje, vytvorte si nízku stenu priamo za čelom postele. Ocenia ju hlavne tí, ktorí chcú priamo z postele dosiahnuť na čo najviac predmetov. Alternatívnym riešením sú už hotové postele s odkladacím pultíkom zakomponovaným v záhlaví. Ak vaša spálňa nehýri veľkými rozmermi, nezúfajte. O zariadenie miestnosti, ktorá vás privedie do ríše snov, sa spoľahlivo postarajú nočné stolíky. Poslúžia nočnej lampe a tisícu ďalších drobností.

Polička v spálni sa môže stať vítaným oživením

Prikrývky a vankúše

Hoci perináku ako solitéru už odzvonilo, neznamená to, že periny a vankúše musia ležať na posteli počas dňa. V zásade ich môžete uložiť kamkoľvek, z hygienických dôvodov je však ideálne úložný priestor odvetrať. Keďže sú momentálnym trendom postele na nožičkách, obľube sa tešia boxy zasúvané pod posteľ. Vďaka širokej ponuke materiálov, od drevených cez vyplietané až po plastové, ich jednoduchšie zladíte s každým interiérom. Oživiť a zútulniť spálňu môžete samostatne stojacími košmi alebo dielmi postavenými pred posteľ.

Do vstavaných úložných priestorov pod posteľou schováte okrem posteľnej bielizne aj sezónne predmety

Ste zástancom úložného priestoru priamo v posteli a súčasne si chcete individuálne zvoliť rošt a matrac? Potom počítajte s možným obmedzením pri ich výbere. Keď sa vám každodenné otváranie stane príťažou, využite toto miesto na uloženie sezónneho oblečenia alebo zriedka používaných textilných doplnkov.

Súvisiace produkty

Prečítajte si tiež

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste