Hitparáda sedačiek!

Radiť pri výbere pohovky alebo kresla, že si máme vyskúšať, ako sa v nich sedí, je dnes už zbytočné. Kvalita sedenia, trvanlivosť materiálov a možnosť výberu zostáv či dostatočných funkcií je už tiež našťastie samozrejmosťou. Čím ďalším teda môžu zaujať?

Dizajnová rohová sedacia súprava

Priťahuje predovšetkým materiál

Ponuka materiálov je veľmi pestrá. Jednoznačným favoritom sú v súčasnej dobe sedacie súpravy, ktoré kombinujú vzory a štruktúry. Víťazia látky s hrubou štruktúrou v prírodných odtieňoch bielej, béžovej, hnedej alebo oranžovej farby. Vo vzoroch sa vracajú motívy kvetov a pruhy.

Sedacia súprava do U s florálnymi vzormi

Čierne a tmavo šedé kvalitné poťahy si obľúbili motívy rokoka alebo baroka. Vyrábajú sa s prímesou hodvábu alebo iných lesklých priadzí. Získajú tak trblietavý nádych a ušľachtilý vzhľad.

Čierna luxusná sedačka v štýle Chesterfield

K obľúbeným stáliciam nepochybne patrí koža. Prednosť majú sedacie súpravy s ekokožou, ktoré sa ľahko prispôsobia teplote tela a sú príjemné na dotyk. Pretože sa dobre udržiava, neodradí ani biela alebo krémová farba – ba naopak.

Škandinávska rohová sedačka s poťahom v bielej ekokoži

Zostavu podmieňuje priestor!

Usporiadanie typu 3+2+1 je už na ústupe. Dominujú rohové sedacie súpravy, ktoré poskytujú dostatok miesta pre celú rodinu. Vyžaduje sa dostatočná šírka sedáku a možnosť pohodlného polohovania. Široké podrúčky slúžia ako stolíky na odloženie knihy, pohára alebo tanierikov s dobrotami.

Vďaka špeciálnej doske z podrúčiek vytvoríte odkladacie stolíky

Na ochranu čalúnenia si doprajte praktický špeciálny podnos na podrúčky. Doplnkom sedacích súprav sa stali čalúnené taburety, ktoré operatívne poskytnú útočisko pri početnejšej návšteve, ale aj pre unavené nohy.

Súčasťou sedacích súprav môžu byť police alebo vstavaný taburet

Oblosť kontra prísnosť

Tvarovo sa obľúbenosť sedačiek delí na oblé a prísne geometrické. V praxi sa sedacie súpravy stále viac zaobľujú. Mäkké tvary, pohodlné sedáky a vankúše plnené perím. Prednosť majú opierky s miernym sklonom, vhodné pre pohodlné podriemkavanie.

Retro sedacia súprava do U s elegantnými zaobelnými tvarmi

Pohodliu toľko neprajú súpravy technického vzhľadu. Hranatý tvar, nízky sedák a kovové prvky sú ich hlavnými atribútmi. Prajú však odvážnym farebným kombináciám, ktoré dominujú priestoru. Ich široké sedáky a polovysoká opierka vás prinúti zvoliť si ležérnu polohu. Tá však môže spôsobiť aj rozpaky pri usadzovaní hostí.

Minimalistický dizajn sedačiek je nadčasový

Očiam neviditeľná

Vyhľadávanou aj keď skrytou stránkou je nepochybne funkčnosť sedačky. Priestory v bytových domoch nútia vyberať kompaktné viacúčelové zostavy. Záujem je o možnosť uloženia posteľnej bielizne a možnosť rozloženia na spaciu plochu rozkladacie sedacie súpravy s rozšírením sedacej časti vystuženým lamelovým roštom. Sedačka sa tak stáva prítulnou nielen vo dne, ale aj v noci. Pre ešte väčšie zdokonalenie pohodlia sa dajú do pohybu chrbtové aj bočné časti sedačiek. Príjemný odpočinok už preto nemusia zabezpečiť len veľké rozmery a mäkkosť, ale aj zaujímavé riešenie.

Rozkladacia sedačka s veľkou ložnou plochou a vstavaným taburetom

Rozkladacia rohová sedacia súprava s úložným priestorom

Sedačku do U rozložíte na pohodlné dvojlôžko a ešte k tomu budete mať množstvo úložného priestoru

Chesterfield rohová sedačka s úložným priestorom

Na rozloženej rohovke sa pohodlne vyspia 2 dospelí ľudia

Súčasťou moderných sedačiek sú aj nabíjacie USB zásuvky

Prečítajte si tiež

  • Ako vybrať koberec?
    2022-11-23 503

    Skúsme sa spoločne pozrieť na to, ako oživiť podlahu. V súčasnej dobe sú celoplošné koberce na ústupe, ale o to väčšej popularite sa tešia solitérne kusy.

  • Reklama na ticho: ako odhlučniť byt
    2022-11-11 744

    Deptá vás rámus? Váš domov potrebuje rýchlu odhlučňovaciu kúru. Zabudnite na pláta od vajec. Vyskúšajte jednoduché triky, ktoré fungujú.

  • Čalúnené panely – láska na prvý dotyk
    2022-11-03 1422

    Veľkolepá premena za jeden víkend? Áno! Inšpirujte sa originálnymi nápadmi, ako kreatívne i prakticky využiť čalúnené nástenné panely.

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste