Kráľovnou interiéru je béžová farba

Po desiatich rokoch, kedy v interiéri kraľovala šedá, sa na výslnie dostáva omnoho teplejšia farba, ktorá pôsobí upokojujúcim dojmom. Ide o osviežujúcu béžovú farbu, ktorá spĺňa nároky na optimistické vyznenie a ľahký nádych retra. Zatiaľ čo sa béžová farba považovala za nudnú a neinšpiratívnu, v súčasnosti sa predrala na výslnie.

Decentný béžový interiér

Čo všetko by ste mali vedieť o béžovej farbe?

Béžová je farbou, ktorá je inšpirovaná prírodou. Pôsobí hrejivým, sofistikovaným a upokojujúcim dojmom. Ide o svetlohnedú farbu s jemnými nádychmi žltej a šedej, ale existuje mnoho ďalších variantov. Jedná sa o farbu, ktorá sa zaraďuje ku farbám neutrálnym, ale napriek tomu má silný charakter.

Vzhľadom k tomu, že v posledných rokoch interiérové trendy čerpajú inšpiráciu z prírody, béžovú do nich jednoducho zakomponujete. Váš domov bude vďaka nej ustálenejší, pokojnejší a jednoducho oázou v modernom rušnom svete.

Béžová patrí do rodiny neutrálnych tónov, rovnako ako hnedú, čiernu alebo bielu nenájdete v tradičnom farebnom kruhu. Ako namiešať béžovú farbu? Ide o spojenie hnedej a bielej alebo bielej a žltej. Na výber je bohaté spektrum béžových odtieňov, ktoré sú svetlé, krémové, tmavšie, blízko bielej alebo blízko hnedej.

Béžová má množstvo odtieňov

Táto farba sa zaraďuje medzi teplé farby. Skvele sa hodí do slnečných, južne orientovaných miestností, ale aj do tmavších priestorov, kde najlepšie vynikne v kombinácii s tmavými farbami.

S čím kombinovať béžovú farbu?

Najlepšou správou je, že sa béžová hodí prakticky ku všetkému. Najlepšie si porozumie s prírodnými materiálmi, medzi ktoré patria:

  • drevo,
  • kameň,
  • hlina,
  • ľan,
  • juta,
  • kov.

Aká farba sa hodí ku béžovej? Úprimne, akákoľvek. Skvelá je kombinácia béžovej a špinavo bielej alebo chladno béžovej s polárnou bielou. Pustiť sa môžete tiež do kombinovania s modrou, zelenou, červenou, šedou, hnedou, ružovou alebo čiernou.

Ako dostať béžovú do interiéru?

Vďaka tomu, že je béžová farba neutrálna, môžete ju do svojho domova prepašovať najrôznejšími spôsobmi. Záleží len na vás, či sa rozhodnete pre vymaľovanie alebo pre nábytok a doplnky v tomto odtieni.

Béžová sedačka

Pohovka v béžovej farbe je jedným z najlepších spôsobov, ako túto farbu dostať do svojho interiéru. Aj keby ste mali obývaciu izbu v orientálnom duchu, industriálnom dizajne alebo v štýle glamour, béžovou sedačkou nič nepokazíte. Ide o klasický kus nábytku, ktorý bude vždy trendy.

Dizajnová béžová sedačka podčiarkne štýl vašej obývačky

Pretože sa jedná o nenápadný kúsok, postave sedačku do stredu obývacej izby, nech vynikne. Doplňte ju kontrastnými prestieradlami a vankúšmi, ktoré jej dodajú šmrnc.

Béžová farba na stenu

Pokiaľ ste sa do béžovej doslova zamilovali, pustite sa do maľovania. Béžová je perfektná farba nielen do spálne. Bude si rozumieť so zrkadlovými plochami a oživiť ju môžete obrazmi v kontrastných farbách. Béžová farba na stenu môže mať rôzne odtiene, ktoré v rámci jednej izby môžete decentne skombinovať. Skvele bude vyzerať biela spálňa s jednou béžovou stenou, prípadne béžová spálňa s jednou bielou stenou.

Béžové obrazy

Na bielej alebo na staroružovej stene sa budú skvele vynímať obrazy s béžovou farbou najrôznejších odtieňov. Na obraze sa môže objaviť špinavá biela, hnedá, staroružová aj spomínaná béžová.

Zaveste na stenu obrazy v béžových tónoch

Béžový koberec

Kusový béžový koberec bude skvele vyzerať v obývacej izbe, v spálni aj v detskej izbe. Napokon béžová farba v detskej izbe pôsobí upokojujúcim dojmom na deti, ktoré chvíľku neposedia. Na koberec v béžovej farbe postavte napríklad kreslo v kontrastnom výraznom odtieni. Nerozlučná dvojica bude aj so štýlovou komodou.

Béžové závesy

Najjednoduchší spôsob ako do svojho interiéru prepašovať béžovú sú závesy na oknách. Závesy neodvedú pozornosť od ostatnej časti miestnosti a skvele splynú s interiérom. A pokiaľ chcete, aby boli béžové závesy výrazným prvkom, dajte ich do priestorov, v ktorých prevláda biela a hnedá.

Béžové závesy ladia s bielou a hnedou

Béžový punc luxusu

Hrejivá béžová si dokonale rozumie s  metalickými farbami a reflexnými plochami. Doplňte svoj béžový interiér zrkadlami a skrinkami s povrchovou úpravou vo vysokom lesku. Stenu môžete doplniť tapetou, ktorá bude mať béžový podklad a zlatý, strieborný alebo medený vzor.

Pokiaľ chcete, aby mal váš interiér upokojujúci, ale zároveň luxusný nádych, zakomponujte do neho béžovú farbu.

Súvisiace produkty

Prečítajte si tiež

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste