Spálňa ako sluha dvoch pánov

Spálňu zútulníte vhodne zvolenými dekoráciami

Spálňa a obývacia izba

V tomto prípade bude priestor asi značne limitujúcim faktorom. Ak ste okolnosťami donútení využívať obývaciu izbu na spanie, s najväčšou pravdepodobnosťou obývate malometrážny byt s jednou miestnosťou. Aj tu si síce môžete dopriať pohodlnú posteľ, počítajte však s tým, že posteľ budú na sedenie používať aj vaše návštevy.

Pamätajte si: pretože bude posteľ počas dňa plniť funkciu pohovky, venujte jej výberu náležitú pozornosť. Dajte prednosť ľahko udržiavateľným materiálom čalúnenia alebo snímateľným poťahom. Tvrdenie, že rozkladací nábytok je určený výhradne na príležitostné prespanie, už našťastie pár výrobcov prekonalo. Pri kúpe si teda okrem námahy pri rozkladaní všímajte aj tvrdosť postele, prípadne rošt, ktorým táto pohovka disponuje.

Ak máte posteľ v obývačke, schovajte perinu pod poťah

Spálňa a úložný priestor

Skriňa, rozmernejšia zostava alebo samostatný šatník? Umiestnenie úložného priestoru v susedstve intímnej zóny je veľmi praktické. Hlavne v štandardných podmienkach sa často využívajú veľké šatníkové skrine.

Pamätajte si: minimálna hĺbka každej skrine by mala byť 60 cm. Inak sa vám môže stať, že budete mať rukávy košele alebo kabáta neustále pokrčené. Na bezproblémové zavesenie košieľ alebo nohavíc potrebujete priestor v rozmedzí 100 až 140 cm. Na dlhé vešanie, napríklad kabátu, sa odporúča dĺžka 130 až 180 cm. Miesto si ušetríte čo najprehľadnejším využitím vnútorného priestoru. Aj tu oceníte pomoc rôznych výsuvných políc. Získate tak dokonalý prehľad o šatstve umiestnenom vzadu.

V skrini udržujte poriadok

Spálňa a deti

Za žiadnych okolností vás neprehovárame k modelu spoločnej rodinnej spálne z minulých storočí. Sú však situácie, kedy sa tomuto dočasnému riešeniu nevyhnete ani v prípade veľkorysého rodinného domu. Keď do rodiny pribudne prírastok, minimálne do jeho prvých narodenín budete mať v spálni spolubývajúceho.

Pamätajte si: na tento účel budete musieť na krátku dobu prispôsobiť zariadenie v miestnosti. Najprv sa vzdajte televízora. Nezabudnite ani na manipulačnú medzeru 30 cm, ktorá by mala umožniť bezproblémový priechod medzi posteľou a postieľkou.

Deti väčšinou nezostanú v spálni naveky

Doprajte si wellness

Kto k tomu má podmienky a napriek tomu využíva spálňu len v noci, má hlboké rezervy, to je názor nábytkových návrhárov. Optimálne je podľa nich spojiť túto regeneračnú miestnosť aspoň s kúpeľňou. Wellness zónu vyššej kategórie predstavuje susedstvo so saunou. Takáto je vízia pre smerovanie spální budúcnosti.

Pamätajte si: sauna situovaná v blízkosti spálne je určená pre príslušníkov domácnosti. Pokiaľ chcete túto aktivitu povýšiť na spoločenskú udalosť, vyčleňte jej samostatnú miestnosť na neutrálnej pôde.

Elegantní ložnice ve světlých tónech

Pracovný stôl v spálni dnes nie je žiadnou výnimkou

Pastelové farby v spálni sú klasikou

V spálňach dobre pôsobí kontrast farieb

Do spálne patria aj vhodne zvolené izbové rastliny

Biela farba v spálni je klasika

V spálni sa môžete s farbami aj rozšupnúť

Súvisiace produkty

Prečítajte si tiež

  • Bez čoho sa spálňa nezaobíde
    2022-11-07 695

    Najintímnejšia miestnosť v dome alebo byte musí umožniť odpočinok po rušnom dni, očistný spánok či vášnivé objatia v atmosfére, ktorá korešponduje s osobnosťami jej obyvateľov.

  • Kde sa spí najlepšie, ako situovať spálňu?
    2022-10-28 253

    Kde sa spí najlepšie? Samozrejme tam, kde je príjemne. Ani zima, ani teplo a hlavne dostatok čerstvého vzduchu. Ste ranný typ? Zvoľte si spálňu na východ!

  • Čalúnené panely – láska na prvý dotyk
    2022-11-03 1357

    Veľkolepá premena za jeden víkend? Áno! Inšpirujte sa originálnymi nápadmi, ako kreatívne i prakticky využiť čalúnené nástenné panely.

  • Spálne podľa chuti
    2023-01-20 602

    Hľadáte príčinu nespavosti? Možno nie je ani tak vo vás ako v spálni samotnej. Zistite, či ste pri zariaďovaní neurobili chybu.

  • Úložné priestory v spálni
    2023-04-20 360

    Oblečenie, bielizeň, periny, vankúše a knihy sú spoločníci, s ktorými sa delíte o priestor vašej spálne. Skrývajú sa v skriniach, komorách a nočných stolíkoch.

  • 5 dôvodov, prečo si poriadiť toaletný stolík
    2022-06-28 562

    Toaletný stolík je štýlovou a na viac rýdzo dievčenskou záležitosťou. Nie je teda divu, že o ňom sníva každá z nás. Prezradíme vám, prečo si ju pripísať na zoznam prianí.

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste