Nerušiť pracujem! Máte tiež doma pracovňu?

Nie každý má možnosť zariadiť si v rámci bytu svoj vlastný kútik. Často nás obmedzujú priestorové možnosti. Nedajte sa ale ovplyvniť týmto faktorom a trvajte na svojom. Veď svoj súkromný priestor si môžete zariadiť takmer v každej miestnosti. Záleží na vás, kde sa rozhodnete aspoň na chvíľku v pokoji utriediť svoje myšlienky. Dôležité je, vymedziť tento priestor aspoň opticky. Najjednoduchším riešením sú kusové koberce, dekoratívne závesy alebo praktické knižnice, ktoré môžu byť aj obojstranne riešené. Medzi komplikované riešenia patria medzisteny zo sádrokartónu alebo pohyblivé zasúvacie dvere. Nezabudnite na prístup čerstvého vzduchu a svetla. V prípade integrovaných domácich pracovní hrá dôležitú úlohu aj použitý materiál a jeho farebnosť. V šťastnejšom prípade sa môže tento deliaci kus stať aj ozdobou, ba dokonca akcentom miestnosti.

V domácej pracovni nezabudnite na úložné priestory a zeleň

Pánsky kútik

Muži si zakladajú na pohodí a technickej dokonalosti nielen pri stoloch do kancelárie. Netýka sa to len partnerov s umelou inteligenciou, ale aj samotného zariadenia. Výšková variabilita, plynové piesty na stoličkách alebo pohyblivé kontajnery prispejú k dokonalo odvedenej práci. Ergonomická stolička musí zabezpečiť pohodlnú polohu chrbtice, opierky na ruky a variabilitu pri nastavení výšky krížovej časti. Súčasťou kancelárskeho priestoru by mali byť aj bočné skrinky, ktoré slúžia na uloženie techniky a šanónov. Integrovaný priestor pracovného stola môže zakryť aj nevzhľadné káble a zásuvky. Usporiadať sa dajú aj pomocou špeciálnych káblových držiakov, či krytov.

Pánske pracovné kútiky sa vyznačujú strohým dizajnom a kvalitnými materiálmi

Utajené pracovisko

Nie každý si môže pri práci dovoliť priznaný komfort. Ale ani zatienená podlahová plocha ešte žiadneho workoholika nezastavila. Ten si nájde priestor vždy a všade. Nadšenie pre prácu môže demonštrovať v chodbe, kuchyni, pokojne aj v spálni. Máte šťastie, pokiaľ sa toto útočište podarí nenápadne zladiť s ostatným zariadením domácnosti. Na tento účel najlepšie poslúžia kompaktné počítačové stolíky alebo skriňa, v ktorej je celé pracovné miesto skryté pred zrakmi okolitého sveta za dverami či roletou.

Pracovný kút si môžete ľahko zriadiť aj v spálni

Prečítajte si tiež

  • Svetlo ako liek podľa Feng Shui (či Feng Šuej)
    2023-02-07 337

    Učenie o harmonickom bývaní tvrdí, že dobre osvetlená miestnosť prináša aj dostatok pozitívnej energie. Toto tvrdenie však nestačí, pozitívna energia nefunguje na stlačenie vypínača.

  • Ako si zariadiť bývanie rýchlo, štýlovo a lacno?
    2023-01-24 721

    To je zrejme heslo väčšiny mladých rodín. Naši mladí hostitelia si s výzvou poradili a upravili bývanie tak, aby ho opticky zväčšili, získali tak dojem priestrannejšej domácnosti.

  • Reklama na ticho: ako odhlučniť byt
    2022-11-11 747

    Deptá vás rámus? Váš domov potrebuje rýchlu odhlučňovaciu kúru. Zabudnite na pláta od vajec. Vyskúšajte jednoduché triky, ktoré fungujú.

  • Bez čoho sa spálňa nezaobíde
    2022-11-07 729

    Najintímnejšia miestnosť v dome alebo byte musí umožniť odpočinok po rušnom dni, očistný spánok či vášnivé objatia v atmosfére, ktorá korešponduje s osobnosťami jej obyvateľov.

  • Nájdite poklad pod vašou strechou!
    2022-10-31 382

    Dôvodom pre realizáciu podkrovia ako obytnej časti domu či bytu, je využitie voľného priestoru, ktorý nám v dolnej časti obydlia chýba.

  • 5 dôvodov, prečo si poriadiť toaletný stolík
    2022-06-28 578

    Toaletný stolík je štýlovou a na viac rýdzo dievčenskou záležitosťou. Nie je teda divu, že o ňom sníva každá z nás. Prezradíme vám, prečo si ju pripísať na zoznam prianí.

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste