Za novým jedálenským stolom

Pri zariaďovaní interiéru stále platí heslo pohostinnosť. Varenie a stolovanie v jednom je in. Dnešné lavice a jedálenské stoličky sú elegantné, pohodlné, s univerzálnym dizajnom. Majú rôznu dĺžku a šírku s možnosťou voľby výšky chrbtovej časti a podrúčok.

Komfortný jedálenský set s okrúhlym stolom pre 4 osoby

Krása v jednoduchosti

Lavice do kuchyne v charakteristickom retro dizajne si obľúbili výraznou kresbou jadrového červeného buku, svetlého buku, tmavého dubu alebo orecha. Povrch je ošetrený len olejovaním alebo voskovaním. Jedálenské stoly vyniknú výraznou konštrukciou a hrúbkou použitého materiálu. Ich línie sú však strohé. Oblým tvarom sa vyhýbajú.

Biela rohová jedálenská lavica v zostave sa so stolom

Posaďte sa do mäkkého

Lavice alebo jedálenské stoličky do kuchyne s extra silným čalúnením ponúkajú vysoký komfort sedenia. Vítané je rohové usporiadanie lavíc, ktoré môžete pri moderných modeloch dosiahnuť vložením integrovaného rohu. Súhra medzi čalúneným a dreveným rámom môže byť v harmónii tón ku tónu alebo naopak v efektívnom kontraste. Prevedenie s otvorenými drevnými podrúčkami pripomína záhradný nábytok, modernejším riešením jej jednoduché prevedenie bez podrúčiek.

Pohodlie a luxusné posedenie na čalúnených jedálenských stoličkách nemusí stáť majland

Podľa poslednej módy

Jedáleň podľa najnovších trendov používa nábytok s lakovanou alebo vysoko leštenou úpravou v kombinácii s drevinami, ktoré udávajú tón. Čierna alebo biela, či už v kombinácii alebo samostatne, sa využívajú hlavne pri neobarokovom štýle. Dôležitú úlohu zohráva chróm nielen na nohách stolov a stoličiek, ale aj na podnožných sokloch alebo doplnkoch. Eleganciu jedálne podčiarkujú aj vklady rôznych drevín, napríklad v detailoch stolových nôh.

Dizajnový jedálenský stôl s masívnym kovovým podnožím

Tipy na záver

Interiér zariadený v jednom tóne môže pôsobiť fádne. Oživte jedáleň farbami. Stačí niekoľko lakovaných predných plôch príborníka alebo časti jedálenského stola. Pre spestrenie môžete využiť aj jednofarebnosť kusového koberca či susedného závesu.

V jedálni sa nebojte experimentovať s čiernou farbou

Pekné prostredie v jedálni môžete vytvoriť kombináciou kovov, skla a dreva. Pohľady hostí upúta presklená vitrína s tónovaným sklom, ktorým presvitá jej dekoratívny obsah.

Praktický sklopný stôl šetrí priestor v menších bytoch

Pri kúpe rozkladacieho jedálenského stola či setu nezabudnite na náročnosť manipulácie so stolovou doskou. Moderné technológie využívajú mechanizmy, ktoré umožňujú roztiahnutie predlžovacej časti stola jediným pohybom.

Súvisiace produkty

Prečítajte si tiež

  • Domáca kuchyňa na úrovni profesionála - 10 tipov ako na to!
    2023-02-09 254

    Aby ste sa cítili ako skutočný profesionálny kuchár, musíte si vytvoriť aj optimálne zázemie. Ponúkame vám 10 tipov ako premeniť kuchyne na raj špičkových kuchárov.

  • Kuchynská zástena – detail, na ktorom záleží
    2023-02-27 804

    Cestu k pocitu dobre vykonanej práce po peripetiách s výberom kuchynského nábytku a spotrebičov vám môže skomplikovať päťdesiat centimetrov priestoru medzi spodnými a hornými skrinkami.

  • Vyberte si tu pravú kuchyňu
    2023-01-04 1000

    Predstava každej ženy o vlastnej domácnosti väčšinou začína a končí kuchyňou. Je jej kráľovstvom, v ktorom nielen vládne, ale aj rozdáva svojim najbližším.

  • Jedálenský stôl – ako vybrať správny rozmer
    2023-01-10 3495

    Ako spolu súvisia „ideálne miery” a pohoda pri stole? Možno viac, než si myslíte. Zistite, na čo si dať pri výbere jedálenského stola pozor.

  • Čalúnené panely – láska na prvý dotyk
    2022-11-03 1431

    Veľkolepá premena za jeden víkend? Áno! Inšpirujte sa originálnymi nápadmi, ako kreatívne i prakticky využiť čalúnené nástenné panely.

  • Moderné podlahy
    2023-03-02 539

    Potrebujete poradiť s výberom typu podlahy? V našom článku sa dozviete o výhodách a kompromisoch všetkých druhov podláh, ktoré sú trendy v poslednej dobe.

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste